Swedish Media Festival

Swedish Media Festival


Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid både intern- och extern kommunikation.


Sverige har många produktionsbolag och byråer som håller en mycket hög internationell klass när det gäller att producera beställningsfilm. Det är en tradition Swedish Media Festival vill ta vara på och uppmärksamma.


Swedish Media Festival är Sveriges enda renodlade tävling för beställningsfilm och arrangeras i samarbete med Örebro Filmförening och Live at Heart.


I år kommer en mängd prestigefyllda produktionsbolag tävla om de fina priserna på den tredje upplagan av Swedish Media Festival. I tävlingen anmäler man sig inom tretton olika klasser av film som sedan bedöms av tävlingens jury.


Alla deltagande filmer kommer att sändas live under festivalen via en streamingtjänst där vi hoppas att så många som möjligt vill ta tillfället i akt att se andras arbeten.


På grund av omständigheter som är svåra att missa kommer den tredje upplagan av festivalen ske digitalt. Prisutdelningen kommer äga rum den 2 september 2021 via livesändning från Örebro. Med förhoppning om att restriktionerna lättar och tillåter en sammankomst, och om pandemin tillåter det bjuder vi in på flott bankett på Elite Hotell i Örebro.Live at Heart


Swedish Media Festival är en del av Live at Heart som är en av Sveriges största kreativa mötesplatser för film och musik och har etablerat sig som en internationellt viktig händelse. Festivalen arrangeras för tolfte året i rad och utgår från centrala Örebro med cirka 200 musikakter, 20 scener, filmvisningar, utomhusbio och en konferensdel. Ni som tävlar i Swedish Media Festival bjuds in att delta i denna mötesplats mellan produktionsbolag, byråer, musiker, näringsliv, myndigheter och organisationer samt ta del av de seminarier och arrangemang festivalen bjuder på - mycket välkommen med Er anmälan!


Viktiga datum


Swedish Media Festival: 2 september 2021

Live at Heart: 1 september - 4 september 2021

Anmälningsperiod: 15 mars 2021 - 31 maj 2021


Tävlingen


Tävlingsjuryn kommer att vara representerad av filmbranschen och näringslivet – samtliga med professionell erfarenhet från beställningsfilm.


Priser

I varje tävlingsklass delas ett guld och ett silver ut och av samtliga vinnare utses även årets Swedish Media Grand Award.


Specialpriser

Utöver priser till filmer har juryn möjlighet att dela ut tekniska priser för exempelvis bästa regi, foto, klippning, animation etc.


Anmälan


Anmälningsperiod: 28 februari 2021 - 31 maj 2021
Anmälningsavgift första bidraget: 1000
Anmälningsavgift för varje ytterligare bidrag: 800 kr


Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Örebro Filmförening vilket gör att moms inte är en del av priset.
Priserna är justerade efter de rådande omständigheterna då vi inte kan genomföra festivalen fullt ut.


Anmälningsavgiften ska vara betald innan 1 juli 2021 för att anmälan ska vara giltig. Om avgiften inte är betald avlägsnas bidraget från juryns betänkande.

Produktionerna skall vara producerade fr.o.m. 1 januari 2020 och framåt av bolag som har sitt säte i Sverige för att kvalificera sig för deltagande.

Speltiden är maximerad till 30 minuter per tävlingsbidrag - med undantag för sociala media klassen där maxtiden är 120 sekunder.


Filmer med språk som inte är svenska eller engelska måste ha svensk eller engelsk text tillgänglig.


Bidragen skickas in med länk med tillhörande lösenord via anmälningsblanketten.
Anmälan görs genom att fylla i anmälningsblanketten här på hemsidan alternativt ladda ner den och skicka denna till: anmalan@swedishmediafestival.se

Notera att bidragen anmäls gemensamt av produktionsbolag och slutkund/ beställare samt eventuell byrå, men det räcker med en underskrift av produktionsbolagets/byråns kontaktperson som intyg, se anmälningsblankett.


Efter komplett anmälan skickas en bekräftelse på att vi mottagit anmälningsblankett, bidrag och betalning.

Efter deadline för anmälan skickas information ut om festivalen Live at Heart och arrangemanget Swedish Media Festival. Delegatpass till Live at Heart ingår i anmälan till tävlingen Swedish Media Festival där ett pass var delas ut till kontaktpersonerna för respektive bidrag. Samt instruktioner på hur visningen av filmerna kommer gå till.


Under sommaren kommer det även skickas ut vidare information om läget på pandemin påverkar genomförbarheten av en fysisk bankett. Med förhoppningen att vi i juni kan komma med ett tydligt besked om det blir digital festival eller en festlig bankett.